Wednesday, January 26, 2005

Spellencafe

Zo'n anderhalf jaar geleden ging ik geregeld op zondagavond in Lokaal 27 in Eindhoven spellen spelen met een aantal vrienden. We namen dan zelf een spel mee (Machiavelli, Carcasonne) of deden een van de spellen die daar lagen (bijvoorbeeld Kolonisten). Dat was altijd heel gezellig, maar helaas ging Lokaal 27 op gegeven moment dicht. Sindsdien hebben we nog geen ander cafe in Eindhoven kunnen vinden waar we de traditie kunnen voortzetten (iemand een idee?).

Maar in Amsterdam zitten er wel dergelijke cafe's. Gisteren zijn we met zes collega's in Amsterdam weer eens naar het bridge en schaakcafe "4 Klaveren" geweest. We hebben daar Superschaak gespeeld; dat is een uitbreiding van het normale schaakspel met een aantal extra stukken. Wij hebben gekozen voor vier extra stukken, conform het Nederlands Kampioenschap dat komende zaterdag als onderdeel van het Corus Chess Tournament gehouden wordt. De vier extra stukken zijn de Amazone (die beweegt als Dame of Paard), Veteraan (Koning of Paard), Keizerin (Toren of Paard) en de Prinses (Loper of Paard). Het is een leuke toevoeging aan het standaard schaakspel, vanwege de vergroting van het aantal mogelijke zetten en het feit dat openingstheorie bijna geheel te vervallen komt.

En komende vrijdag ga ik wederom met collega's spellen spelen, maar dan gokspellen; we gaan namelijk met 72 mensen naar Holland Casino in Amsterdam. Zou ik er, behalve een gezellige avond, nog wat aan over houden?

No comments:


Powered by Blogger