Saturday, January 29, 2005

PlayStation Portable (PSP)

Half december heeft Sony de PlayStation Portable (PSP) geintroduceerd in Japan. Er stonden op de avond van de introductie rijen vol mensen bij de winkels waar hij verkocht werd, en inmiddels zijn er al zo'n 800,000 exemplaren verkocht.

De PlayStation Portable is een handheld console. Hij is ongeveer 17 cm breed en 7,5 cm hoog en het eerste wat opvalt als je hem ziet is het grote TFT-LCD 16:9 breedbeeldscherm. De kwaliteit van dat scherm is echt enorm goed en het lijkt wel of je naar het beeld van je PlayStation2 (PS2) op je TV zit te kijken.

De PSP heeft verder twee stereoluidsprekers en je kunt er een hoofdtelefoon, of microfoon op aansluiten. In plaats van DVD's, zoals bij de PS2, wordt de software geleverd op kleine Universal Media Discs (UMD), die een stuk kleiner zijn. Als geheugen kun je een Memory Stick gebruiken, zoals bij een digitale camera. Een leuke feature van de PSP is de wireless functie die het mogelijk maakt om contact te leggen met andere PSP's, zodat je op afstand games kunt spelen met andere mensen.

De PSP is echter niet alleen een game console. Je kunt er ook muziek mee luisteren, films kijken, en met de wirelessfunctie kun je via een hotspot er het internet mee op, sms-en, of instant messenger berichten versturen. Daarnaast zullen er ook USB camera's op de markt verschijnen zodat je er ook foto's mee kunt maken. Zo wordt het dus het ultieme draagbare multi-media apparaat.

In Europa en de VS komt de PSP helaas pas eind maart uit. Aangezien een collega van mij er eentje gekocht had toen hij in Hong-Kong was, heb ik de PSP al wel in mijn handen gehad en er even mee gespeeld. Ik kan nu al helemaal niet meer wachten tot eind maart!

No comments:


Powered by Blogger