Wednesday, December 29, 2004

Trein-Amateurs

Eergisteren meldde ik nog de rust in de trein tussen Amsterdam en Eindhoven. Op de heenreis 's ochtends is het inderdaad nog steeds een zee van rust. Op de treugweg is daar de afgelopen twee dagen echter helaas helemaal niks meer van te merken; de trein zit vol met trein-amateurs. Voor de mensen die niet weten waar deze bijzondere groep reizigers aan te herkennen is, een kort lijstje met typische kenmerken:


  • De trein-amateur is in het algemeen zeer nerveus over zijn treinreis. Het begint al bij het instappen waarbij hij/zij samen met de mede-trein-amateurs midden voor de (of beter: één en dezelfde) deur gaat staan. Het blokkeren van uitstappen reizigers wordt daarbij nooit als probleem gezien. Van het eerst laten uitstappen van de reizigers die zich in de trein bevinden hebben ze nooit gehoord; voor je het weet kun je niet instappen en mis je je trein!

  • De trein-amateur reist het liefst in grote groepen, die natuurlijk allemaal bij elkaar moet zitten. Of de trein nu vol is of niet. Desnoods loopt hij/zij gewoon de hele trein door. En als je dan lekker met zijn allen bijelkaar zit maak je het natuurlijk heel gezellig. Het liefst zodat de hele trein kan meegenieten

  • Ze nemen ook vaak uitzonderlijk veel mee. Grote koffers (die ze veel te volgeladen hebben om zelf in het bagagerek te kunnen zetten) en schreeuwende, door de trein rennende kinderen zijn daarbij favoriet.

  • Ook het uitstappen maakt ze nerveus. Vanaf het voorlaatste station gaat de alertheid omhoog. Snel wordt er weer even gekeken op de reisbeschrijving. Tien minuten voor het bereiken van de eindbestemming zijn de jassen, koffers en kinderen al gepakt, en staan ze voor de deur. Voor de trein-reiziger die vanaf Tilburg of Den Bosch naar Eindhoven reizen, is Boxtel een favoriet opsta-station.

  • Treinen zitten vol met moeilijke knopjes. Zouden de tussendeuren opengaan door aan de deurhendel te trekken? Zouden de buitendeuren nu opengaan door op het knopje te drukken waar "sluiten" bijstaat (of een plaatje van sluitende deuren), of is het toch het knopje met "openen" erop?


Kortom: dikke pret, zo met de trein-amateurs. Geef mij dan de bomvolle treinen met forenzen maar weer terug!

1 comment:

Anonymous said...

Zo herkenbaar! haha...


Powered by Blogger