Sunday, August 28, 2005

Monaco & Cannes

Het prinsendom Monaco is met bijna 2 vierkante kilometer het op een na kleinste souvereine staatje van de wereld; alleen Vaticaanstad is nog kleiner. Monaco heeft twee centra, Monte Carlo en Monaco-Ville. In Monte Carlo staat het bekende Grand Casino en in Monaco-Ville zijn o.a. het prinselijk paleis, het Musee Oceanograpique et Aqaurium, en een hele mooie Kathedraal te vinden.

Als je in Monaco loopt, merk je meteen dat de ruimte er erg schaars is; de gebouwen staan dicht op elkaar en de meeste gebouwen schieten de lucht in. Ondanks al die gebouwen, ziet Monaco er toch heel mooi uit en is er relatief veel groen te vinden. Daarnaast heb je natuurlijk ook een mooie boulevard en zijn er havens met grote jachten. Zowieso is Monaco een staat waar een hoop luxe te zien (en te koop) is. Dure auto's, alle bekende modemerken, luxe appartementen en villa's en jachten. De inwoners van Monaco betalen namelijk geen belasting en dat trekt natuurlijk veel miljonairs.

Cannes is vooral bekend van het filmfestival. Het is het tweede centrum van de Cote d'Azur (na Nice), maar is met slechts zo'n 70.000 inwoners relatief klein. Om het Palais des Festivals vindt je een walk of fame met de handafdrukken van een hoop acteurs en filmmakers.

Ik vond Monaco een hele mooie plek om te bezoeken. Het is niet groot, maar er is een best een hoop te zien en bovendien is het allemaal erg mooi en luxe. Cannes vond ik eigenlijk wat minder interessant dan ik vantevoren gedacht had. Ik denk dat Cannes vooral in mei, tijdens het filmfestival, echt de moeite waard is.

(Hier staan een paar foto's van Monaco en Cannes)

2 comments:

Anonymous said...

Monaco is fantastisch om even te zijn. Ben zelf ooit te gast geweest in een voormalig woonhuis van prinses Caroline. Jaja! 

Reactie van René

Anonymous said...

Ik vond Monaco ook leuker dan Cannes. In Cannes vond ik eigenlijk alleen maar de Boulevard leuk ;-) 

Reactie van Marco Online ©


Powered by Blogger